Servis: 4 Kişilik
 Zaman: 15 Dakika
 Zorluk: Kolay

  • Malzemeler
  •  500 gram dana bonfile
  • 200 gram haşlanmış mantar
  • 1\5 krema 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 100 gram kaşar peyniri
  • karabiber
  • Tuz
  • Sebze
  • Çeşni
  • Köri
  • 500 gram Fiyonk makarna

  • Tarif
  • Etlerinizi ve sivri biberlerinizi julyen doğrayıp mantarları da ince ince kıyın
  • Ocağınızın altını yakıp tavanızı ocağa koyup iyice ısıtın
  • Zeytin yağınızın bir kısmını tavaya ilave edip ardından etlerinizi ısınan tavaya ilave edip soteleyin.
  • Mantarlarınızı ve baharatlarınızı da ilave edip güzelce kavurun. (Bu arada makarnamizi kaynar suda haşlamaya bırakın ardından sivri biberlerinizi ete ilave edip yaklaşık 1 dakika daha soteleyin)
  • Tavanıza krema ile kaşar peynirinizi de ilave edip 1 dakika daha kaynatın
  • Şimdi makarnanizi süzün ve önceden ısıttığınız temiz bir tavaya öncelikle zeytinyağınızı ilave edip ardından krema ve arzu edilen baharatlarıda koyup peşine süzdüğünüz makarnannızı ilave edip güzelce kavurun.
  • Son olarak bir miktar kaşar peynir ilave edip son bir kez daha karıştırın
  • Sunumunuzu arzu ettiğiniz bir tabağa bir kısmına et bir kısmına makarna koyarak dana emensenizi sunum yapabilirsiniz.
  • Arzu ederseniz kiraz domates ve değişik bitkilerle susleyebilirsiniz
  • Afiyet Olsun.




Yorumlar